És indubtable que la societat actual està evolucionant cada cop més sota la influència de les noves tecnologies i, en particular, d’internet com a eina de comunicació i difusió de coneixement global.
Mostra mésUn dels efectes més importants de la integració d’aquestes tecnologies en la societat ha estat el trasllat gradual de part de les interaccions socials a les plataformes virtuals, primerament a un nivell local -en forma de xarxes ciutadanes- i posteriorment a un nivell global -a través de la web 2.0 i de les xarxes socials-. Aquestes plataformes han revolucionat la forma com la societat es comunica, han obert noves formes de participació i han creat nous models educatius basats en la tecnologia i la interacció.
Les xarxes ciutadanes són un dels primers casos d’èxit de l’apropament entre tecnologia i societat. En un moment en què el desplegament d’internet es limitava a centres específics –universitats, institucions publiques...-, aquestes xarxes van aconseguir apropar les noves tecnologies a comunitats locals, i proporcionar recursos i eines tecnològiques per facilitar l’accés de la ciutadania a internet i oferir una plataforma per fomentar l’alfabetització digital. Avui en dia moltes encara continuen treballant per a l’assoliment d’ambdós objectius.
Un altre pas important es va donar amb la inclusió del component social a la web, en la popularment coneguda web 2.0. que va aconseguir que internet passés a ser d’un sistema unidireccional , on els usuaris es limitaven al consum d’informació, a un sistema bidireccional ,on els usuaris passaven a ser part productora d’informació. El punt culminant es va assolir amb l’aparició i posterior èxit de les xarxes socials online. Aquestes xarxes traslladen el teixit social d’interaccions al pla virtual, proporcionant una plataforma per construir nous canals de comunicació i facilitar la rapidesa de comunicació.
L’objectiu principal d’aquesta línia és avaluar quin és l’estat actual de la relació entre tecnologia i societat i el seu efecte en els processos educatius. En particular, discutir sobre quin és l’impacte actual de les xarxes ciutadanes i les xarxes socials en la transmissió del coneixement, i com es poden utilitzar les eines basades en aquests sistemes per fomentar la participació ciutadana en processos de formació, difusió i participació.
Doctor en telecomunicacions, continua la investigació a la Universitat d’Stanford.
Pioner d'Internet, emprenedor en el sector de les telecomunicacions i, en l'actualitat, és el president del capítol espanyol de la Internet Society. És conegut pels seus treballs sobre la història d'Internet i els seus creadors, una recerca que li ha permès entrevistar i enregistrar a més de 350 pioners del sector.
President de Darwin Group, Inc. Consultor de Polítiques d'internet.
Membre de United States Unified Community Anchor Network (O.S. UCAN) Task Force.
Va ser president i CEO d'Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
Anteriorment membre de la Junta directiva de ICANN
Doctor en Ciències de la informació
Professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Especialista en comunicació i educació. Va fundar i va dirigir durant onze anys el Departament d'Audiovisuals de l'Editorial Edebé. Guionista i realitzador d'audiovisuals educatius.
Doctor en Comunicació Pública. Professor de Sociologia de la comunicació, comunicació intercultural i delinqüència i mitjans de comunicació. Tesi sobre la commemoració mediàtica de la victòria a la Rússia postsoviética. Docència en el Departament de Comunicació UPF.
Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra. Actualment dirigeix Newsuic, el diari de la Universitat Internacional de Catalunya.
Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement.
Tècnic en gestió del coneixement. Diploma d'estudis avançats en ciència política i de l'administració.
Professor de polítiques públiques per al desenvolupament. Estudis de Dret i Ciència Política. Universitat Oberta de Catalunya.
Mestre, antropòleg social i assessor TIC. Coordinador TIC i TAC, formador del Dep. d’Educació i A.M.Rosa Sensat. UOC. Experimentador de xarxes socials i noces comunicacions.
Arqueòleg especialitzat en Paleolític Inferior. Llicenciat en Història. Soci director de RocaSalvatella
Ha estat director general d’infonomia i gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya. Anteriorment va exercir de director de microinformática a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Doctor en física. Professor lector de l’àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.
El seu treball s'ha centrat en l'aplicació d'eines d'anàlisi de xarxa per al disseny de mètriques de rendiment de l'equip. Forma part del grup de recerca Alephsys - Algorithms Embedded in Physical Systems
Enginyer de Telecomunicacions (URL) i Màster en Xarxes i Telecomunicacions (URL). Actualment investigador PreDoc en l’àmbit de les tecnologies aplicades a l’indústria cultural (URV – Magma Cultura).
Forma part del grup de recerca ARGET (Applied Research Group in Education and Technology) i del Laboratori d’Aplicacions de la Tecnologia a l’Educació.
Reunió de treball amb els líders dels grups catalans del FIET
Maig 18, 2014
Jornada TAC 0-8
Maig 18, 2014
III Congrés Internacional EDO
Maig 10, 2014
TINET jornada
Maig 9, 2014
Internet Society